Bezová marmeláda

Bezovou marmeládu můžeme dochutit podle fantazie, nejčastěji vyrábíme s pomerančem, skořicí a hřebíčkem, nebo s citronem a hřebíčkem. Nebojte se experimentovat. Přidávám pro inspiraci oba receptíky.

Bezová marmeláda s citronem a hřebíčkem:
20 čerstvých bezových květů /otrhat od stopek/ zalít
750 ml převařené vody a nechat v chladu 3 dny.
Třetí den scedit, přidat šťávu z 1 citronu, 5ks hřebíčku, 
200 g želírovacího cukru a vařit 1 minutu, poté přidat 200g krystalového cukru a vařit cca 7 minut. Teplé nalévat do sklenic, uzavřít a položit dnem vzhůru.

 

Bezová marmeláda s pomerančem a skořicí:

20 čerstvých bezových květů /otrhat od stopek/ zalít
750 ml převařené vody a nechat v chladu 3 dny.
Třetí den scedit, přidat šťávu z 2 pomerančů, 1lžičku skořice, 2 celé skořice,
200g želírovacího cukru a vařit 1 minutu, poté přidat 200g krystalového cukru a vařit cca 7 minut. Teplé nalévat do sklenic, uzavřít a položit dnem vzhůru.

 

Bylinné marmelády nenahrazují kvalifikovanou péči lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Aktuální akce

Bylinková škola 2017

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi

Bližší info zde ....


Sobotní setkání na téma:

„IMUNITA", aneb "jak na infekce a virózy“.

Uskutečníme:

20.5.2017

Bližší info zde ....


Nedělní setkání na téma:

„Ženské potíže a hormony“​

Uskutečníme:

21.5.2017

Bližší info zde ....