Bezový likér z plodů

Kouzelný keř – černý bez, který nás obdarovává svými pupeny, listy, květy a nakonec i plody.

Plody sbíráme plně vyzrálé, za slunečného počasí a použijeme je k výrobě vynikající medicíny s příchutí rumu (ocení i pánové). Likér má celou řadu léčivých účinků a jak se níže dočtete, zjistíte, že ho bude třeba několik litrů.

Receptů na výrobu bezových likérů je celá řada, níže přikládám náš rodinný. Je rychlý, jednoduchý a hlavně všemi členy vyzkoušený. 

  • Černý bez má detoxikační účinky
  • Podporuje vylučování vody z těla
  • Zlepšuje činnost ledvin, jater a srdce
  • Při zánětech trojklanného nervu
  • Při ischiatických bolestech
  • Obecně na bolesti páteře a nervového systému

Postup výroby:

2lt otrhaných, omytých bezových plodů povařit cca 20 minut s 1lt vody.

Nechat zchladnout, propasírovat a přidat:

2 vanilkové cukry /nebo kousek vanilky/,

šálek silné černé kávy /přefiltrované/,

pro lepší chuť můžeme přidat kousek zázvoru, 5 hřebíčků a trochu citronové kůry/

1kg cukru /nechat řádně rozpustit/.

Až obsah vychladne, přidat 0,5lt rumu a 1lt konzumního lihu.

Nalít do lahví a nechat na zimu do čajíku, nebo jen tak na chuť malého panáčka ráno a večer.

V případě léčení nervového systému užívat pravidelně a dávky nezanedbávat!!!

 

Bylinné likéry nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Aktuální akce

Bylinková škola 2017

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi

Bližší info zde ....


Sobotní setkání na téma:

„IMUNITA", aneb "jak na infekce a virózy“.

Uskutečníme:

20.5.2017

Bližší info zde ....


Nedělní setkání na téma:

„Ženské potíže a hormony“​

Uskutečníme:

21.5.2017

Bližší info zde ....