Bezový sirup 1:

Květy bezu lze zpracovat mnoha způsoby. Přidávám jeden z mnoha receptů, který mám ráda pro jeho jednoduchost i lahodnou chuť.

Postup výroby:

40 bezových květů zalít 2lt vody a nechat přes noc. Ráno scedit, přidat 1kg třtinového cukru a povařit 20 minut.

Přidat šťávu z 1 citronu /pro jinou chuť z pomeranče/ a povařit ještě 5 minut.

Horké nalévat do lahví a uzavřít.

/Sirup vydrží půl roku, když ho uskladníme na chladném místě/

Bezový sirup 2:

40 bezových květů zalít 3lt vody a nechat přejít varem. Přidat šťávu ze 3 citronů a nechat do druhého dne. Druhý den scedit, odměřit obsah a přidat třtinový cukr v poměru 1:1 /na 1lt tekutiny dát 1kg cukru/. Vše pomalu přivést k varu a míchat do úplného rozpuštění cukru.

Horké nalít do sklenic, uzavřít a dát vzhůru dnem.

/Sirup vydrží půl roku, když ho uskladníme na chladném místě/

 

Bylinkové sirupy nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro tuto metodu, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Aktuální akce

Bylinková škola 2018

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi

Bližší info zde ....


„Zimní bylinková škola“​

Ročník 2017-2018

Začínáme:

17.11.2017

Bližší info zde ....


„Astrologická škola“​

Ročník 2017-2018

Začínáme:

15. - 16.10.2017

Bližší info zde ....


Sobotní setkání na téma:

„Bylinky a imunita“.

Uskutečníme:

21.10.2017

Bližší info zde ....


Nedělní setkání na téma:

„Bylinky pro ženy“.

Uskutečníme:

22.10.2017

Bližší info zde ....