Bylinkové medy

Rakytníkový med

Rakytníkový med se používá jako přírodní lék na onemocnění zažívacího traktu.

 – na zánětlivá a vředová onemocnění žaludku a dvanácterníku

– na zánětlivé onemocnění střev (celiakie, Crohnowa choroba, ulcerózní kolitida)

Návod na přípravu:

Usušené plody rozdrtíme ve hmoždíři a 150g prášku smícháme s 1lt včelího, tekoucího medu.

Užívá se 3x denně 1 čajová lžička.

Bylinkové medy nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro tuto metodu, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Bylinkové sirupy (medy) a jejich výroba

Výroba bylinkových sirupů – medů nemá samozřejmě se včelím medem krom konzistence nic společného, ale většina z nás používá tento název, proto i já u něho zůstanu.
Navzdory všem pochybovačům i takto odpařený cukerný roztok s bylinnými složkami má nepatrné účinky.
V tomto případě jde většinou o radost z práce a z toho, že si vlastnoručně vyrobíme cosi lahodného, částečně díky vysoké koncentraci nezdravého cukru, ale kdo by odolal lahodnému pampeliškovému či smrkovému medíku?


Berme to pozitivně – procházka jarní přírodou, vlastnoruční nasbírané bylinky, radost z konečného produktu…….
A ….  užívejte střídmě 🙂


S Láskou Lenka

Bylinkové medy nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro tuto metodu, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Sedmikráskový cukrový med

sedmikráska

Z jara, jen tak, pro radost trháme s vnučkou sedmikráskové květy na sušení, sirup a z jedné dávky vaříme i cukrový med.

Návod na přípravu:

Tři hrsti sedmikráskových květů přelít 1lt vody, přidat 2 citrony nakrájené na kolečka a přivést k varu. Nechat odležet do druhého dne, opět přivést k varu, přecedit, přidat 1kg cukru a vařit do medové konzistence.

/pro lepší chuť můžete přidat hrst jitrocele nebo meduňky/.

Teplé nalít do sklenic, uzavřít a otočit dnem. Kytičkovým medem sladíme v zimě čaj.

 

Bylinkové medy nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro tuto metodu, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Med z květů černého bezu

černý bez květBezový cukrový med je další variantou, jak zpracovat květy. 

Návod na přípravu:

30 květů a jeden citron pokrájený na kolečka povaříme v 0,75lt vody 10 minut, poté necháme do druhého dne. Druhý den scedíme, přidáme 1,5kg cukru a vaříme do zhoustnutí. /Pro zvýraznění chuti můžeme přidat skořici/

 

Bylinkové medy nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro tuto metodu, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Aktuální akce

Bylinková škola 2018

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi

Bližší info zde ....


„Zimní bylinková škola“​

Ročník 2017-2018

Začínáme:

17.11.2017

Bližší info zde ....


„Astrologická škola“​

Ročník 2017-2018

Začínáme:

15. - 16.10.2017

Bližší info zde ....


Sobotní setkání na téma:

„Bylinky a imunita“.

Uskutečníme:

21.10.2017

Bližší info zde ....


Nedělní setkání na téma:

„Bylinky pro ženy“.

Uskutečníme:

22.10.2017

Bližší info zde ....