Samozřejmě, že bylinky sbíráme především proto, že jsou jedlé, nebo spíš pitné, ale celá řada se jich dá přímo konzumovat. Jsou obrovským zdrojem vitamínů, minerálů a enzymů, a hlavně – máme je kolem sebe. Pro toho, kdo se ještě nepustil do přímé konzumace, jen pár tipů: zkuste si ze zahrádky utrhnout nerozkvetlou denivku a vychutnat si její lahodnou nasládlou chuť, přidejte si do salátu štiplavě pálivé květy lichořeřišnice, polévku dozdobte několika kvítky sedmikrásek…….

Z mých cest a poznámek jsme sestavily bylinář, který je vám níže k dispozici.

 

Aktuální akce

Bylinková škola 2017

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi

Bližší info zde ....


Víkendové setkání na téma:

„Letní bylinkaření na Šumavě“.

Uskutečníme:

15.-16.7.2017

Bližší info zde ....


Sobotní setkání na téma:

„Psychické příčiny nemocí“​

Uskutečníme:

12.8.2017

Bližší info zde ....