Domácí ořechovka – Svatojánská

Ořechovkou nikdo nepohrdne, a každý, kdo ochutná, dá jí hlas na nejvyšší příčce bylinkových lektvarů.

Postup je složitější a dlouhodobý, ale výsledek skutečně stojí za to!!

1kg červnových zelených ořechů /skořápka pod slupkou je ještě měkká, ořechy se nakrájí na plátky a poskládají do sklenice/

zalijí se 1lt  čistého lihu /96%, pokud nemáte, postačí i 80% konzumní líh, 

přidá se 1 celý umytý, pokrájený citron, 3 celé skořice, 20 hřebíčků, 5 kuliček nového koření, 1 vrchovatá lžíce puškvorce a 1cm strouhaného zázvoru.

Vše uzavřít a nechat měsíc louhovat. Poté přilít 1,5lt pálenky, 0,5kg cukru /třtinového/ rozpuštěného v trošce vody a opět nechat louhovat 5 dní. Scedit, přidat sklenici medu /lt/, nechat rozpustit a nalít do lahví. (pro zvýraznění chuti dávám cukru 1kg).

Ořechovka je výborná druhým rokem (rok odpočívá ve sklepě), proto je důležité bylinkařit pravidelně, a láskou a odhodláním vydržet.

Po roce užíváme 3x denně malého panáka na "zbavení se parazitů", jak se lidově říká – na vypálení červa.

Bylinné likéry nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Aktuální akce

Bylinková škola 2017

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi

Bližší info zde ....


Sobotní setkání na téma:

„IMUNITA", aneb "jak na infekce a virózy“.

Uskutečníme:

20.5.2017

Bližší info zde ....


Nedělní setkání na téma:

„Ženské potíže a hormony“​

Uskutečníme:

21.5.2017

Bližší info zde ....