Dřišťálový likér

Dřišťál je parkový keř a krásně rudými plody. Sklízí se po prvním mraziku.

Dřišťál patří mezi léčivky se silnými protizánětlivými účinky. Likér proto lze použít při chronických zánětlivých stavech.

Postup výroby:

500g čerstvě natrhaného plodu dřišťálu (rozmixovat)
zalít 250ml konzumního lihu a nechat týden louhovat. 
Po týdnu přidat 5g puškvorce a opět nechat louhovat, tentokrát 3 týdny.
Poté přidat 4 hřebíčky, kůru z ½ citronu /nebo lžičku sušené citronové kůry/, 
1 celou skořici a opět nechat 3 týdny louhovat.
Až tato dlouhá doba uběhne, scedit, přidat 400g medu a 1lt studené převařené vody.
Užívá se preventivně, každý den jeden „malý panák“.

 

Bylinné likéry nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Aktuální akce

Bylinková škola 2018

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi

Bližší info zde ....


Zimní Bylinková škola

2017 - 2018

Začínáme již 17.11.2017

Bližší info zde ...


"Poznávání jiných realit"

Práce s kyvadlem

Uskutečníme:

25. - 26.11.2017

Bližší info zde ...


"Tarotový kurz"

Velké Arkány

Uskutečníme:

2. - 3.12.2017

Bližší info zde ...


Máme kalendář 2018 :-)


Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley