Dřišťálový likér

Dřišťál je parkový keř a krásně rudými plody. Sklízí se po prvním mraziku.

Dřišťál patří mezi léčivky se silnými protizánětlivými účinky. Likér proto lze použít při chronických zánětlivých stavech.

Postup výroby:

500g čerstvě natrhaného plodu dřišťálu (rozmixovat)
zalít 250ml konzumního lihu a nechat týden louhovat. 
Po týdnu přidat 5g puškvorce a opět nechat louhovat, tentokrát 3 týdny.
Poté přidat 4 hřebíčky, kůru z ½ citronu /nebo lžičku sušené citronové kůry/, 
1 celou skořici a opět nechat 3 týdny louhovat.
Až tato dlouhá doba uběhne, scedit, přidat 400g medu a 1lt studené převařené vody.
Užívá se preventivně, každý den jeden „malý panák“.

 

Bylinné likéry nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Aktuální akce

Bylinková škola 2017

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi

Bližší info zde ....


Sobotní setkání na téma:

„IMUNITA", aneb "jak na infekce a virózy“.

Uskutečníme:

20.5.2017

Bližší info zde ....


Nedělní setkání na téma:

„Ženské potíže a hormony“​

Uskutečníme:

21.5.2017

Bližší info zde ....