Hlohový likér na srdíčko

Zralým, rudým plodům hlohu říkávala moje prababička "hložinky". Název jsem od ní převzala a tak po prvním mrazíku vyrážím každý podzim s košíčkem na hložinky, abych naložila část na tinkturu a část na léčivý likér.

Postup výroby:

1kg omytých hložinek (pokud možno pomačkaných či podrcených) zasypat 100g cukru a zalít vodkou nebo žitnou. Přidat 2ks skořice a nechat 5-6 měsíců. Poté scedit a dle chuti přidat včelí med.

Používá se jako lék při slabém srdci a srdečních chorobách.

 

Bylinné likéry nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Aktuální akce

Bylinková škola 2018

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi

Bližší info zde ....


Sobotní setkání na téma:

„Psychické příčiny nemocí“​

Uskutečníme:

12.8.2017

Bližší info zde ....

 


Víkendové setkání na téma:

„Podzimní bylinkaření na Šumavě“.

Uskutečníme:

22.-24.9.2017

Bližší info zde ....