Jarní kopřiva a kopřivový čaj

Jarní kopřivy jsou první „zelenou potravinou“ pro náš organismus.

Obsahují vitamín A, C, velké množství chlorofylu, draslík, železo vápník, třísloviny, tuky, sacharidy, bílkoviny, flavonoidy,….

  • kopřiva je vhodná při anémii a chudokrevnosti
  • povzbuzuje látkovou výměnu
  • vylučuje z organismus kyselinu močovou a chlor.

 

Jak využít kopřivu nejlépe?

  • Šťávu z čerstvé kopřivy
  • Čerstvě nasekanou v salátech
  • Jako kopřivový čaj

Příprava kopřivového čaje:

5-6ks čerstvých kopřiv přelijeme 0,5 lt studené vody a necháme 6 hodin. Poté pozvolna přivedeme k varu a 2 minuty povaříme. Užíváme 2x denně.

Pozor při ledvinových onemocněních!!!

Bylinky nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro tuto metodu, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Aktuální akce

Bylinková škola 2017

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi

Bližší info zde ....


Sobotní setkání na téma:

„IMUNITA", aneb "jak na infekce a virózy“.

Uskutečníme:

20.5.2017

Bližší info zde ....


Nedělní setkání na téma:

„Ženské potíže a hormony“​

Uskutečníme:

21.5.2017

Bližší info zde ....