Jarní kopřiva a kopřivový čaj

Jarní kopřivy jsou první „zelenou potravinou“ pro náš organismus.

Obsahují vitamín A, C, velké množství chlorofylu, draslík, železo vápník, třísloviny, tuky, sacharidy, bílkoviny, flavonoidy,….

  • kopřiva je vhodná při anémii a chudokrevnosti
  • povzbuzuje látkovou výměnu
  • vylučuje z organismus kyselinu močovou a chlor.

 

Jak využít kopřivu nejlépe?

  • Šťávu z čerstvé kopřivy
  • Čerstvě nasekanou v salátech
  • Jako kopřivový čaj

Příprava kopřivového čaje:

5-6ks čerstvých kopřiv přelijeme 0,5 lt studené vody a necháme 6 hodin. Poté pozvolna přivedeme k varu a 2 minuty povaříme. Užíváme 2x denně.

Pozor při ledvinových onemocněních!!!

Bylinky nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro tuto metodu, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Aktuální akce

Bylinková škola 2018

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi

Bližší info zde ....


Zimní Bylinková škola

2017 - 2018

Začínáme již 17.11.2017

Bližší info zde ...


"Poznávání jiných realit"

Práce s kyvadlem

Uskutečníme:

25. - 26.11.2017

Bližší info zde ...


"Tarotový kurz"

Velké Arkány

Uskutečníme:

2. - 3.12.2017

Bližší info zde ...


Máme kalendář 2018 :-)


Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley