Jeřabinový sirup připravený za studena

Zralé jeřabiny zdobí podzimní meze, okraje polí, lemují silnice i polní cesty a oživují pomalu usínající zahrady.

Jeřabina je vynikajícím zdrojem vitamínu C a vitamínu A. (Pro začátečníky, kteří váhají s identifikací – jeřabina jedlá má půlku lístečku od stopky hladkou a druhou polovinu směřující ke špičce zubatou). Nejvhodnější čas ke sběru je po prvních mrazících, které částečně odstraní charakteristickou "trpkost". 

Postup přípravy:

2kg omytých otrhaných jeřabin odšťavněte /ideální je šnekový odšťavňovač, můžete i rozmixovat a propasírovat/.

Získanou šťávu odměřtě a přidejte třtinový cukr v poměru 1:1.  Zastudena řádně rozpusťte a nakonec přidejte šťávu ze 3 pomerančů.

Naplňte do lahví a uskladněte v chladu.

Sirup vydrží min. 3 měsíce.

 

 

Bylinkové sirupy nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro tuto metodu, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Aktuální akce

Bylinková škola 2017

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi

Bližší info zde ....


Víkendové setkání na téma:

„Letní bylinkaření na Šumavě“.

Uskutečníme:

15.-16.7.2017

Bližší info zde ....


Sobotní setkání na téma:

„Psychické příčiny nemocí“​

Uskutečníme:

12.8.2017

Bližší info zde ....