Jitrocelový sirup

Připravíme si cukr, já používám třtinový (lze i bílý rafinovaný, ovocný, nebo med).

Nasbíráme si koš letních jitrocelových lístků, omyjeme, osušíme a nastříháme na malé kousíčky.Připravíme si sklenici se širokým hrdlem a nejlépe závitovým uzávěrem.

Do sklenice vkládáme jitrocelové lístky, cca v 2cm vrstvě, prosypeme vrstvou  1cm cukru a upěchujeme. Takto postupujeme až po hrdlo.

Zakončíme vrstvou cukru a zavřeme. Postavíme na slunné místo a necháme 6 týdnů stát (já nechávám až do podzimu). Během několika hodin můžete pozorovat, jak se u dna tvoří tmavá šťáva. Po 6 týdnech obsah sceďte, listy vymačkejte, nalijte do menších, tmavých lahviček a uložte do chladu.

Použití:

Při kašli či nachlazení dospělí 1 polévkovou lžíci 5x denně, děti kávovou lžičku 5x denně.

Sirup bude působit na viry a bude odhleňovat.

Jitrocel se sbírá od května do srpna. Obsahuje hlavně slizovité látky, glykosit aukubin, xantofyla fytoncid.

Bylinkové sirupy nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro tuto metodu, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

  

 

Aktuální akce

Bylinková škola 2018

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi

Bližší info zde ....


Zimní Bylinková škola

2017 - 2018

Začínáme již 17.11.2017

Bližší info zde ...


"Poznávání jiných realit"

Práce s kyvadlem

Uskutečníme:

25. - 26.11.2017

Bližší info zde ...


"Tarotový kurz"

Velké Arkány

Uskutečníme:

2. - 3.12.2017

Bližší info zde ...


Máme kalendář 2018 :-)


Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley