Květový pyl

Je vlastně potravou včel a vynikajícím doplňkem. Pyl je zpracováván včelkami v úlu, kde je vystaven přírodnímu kvasnému procesu. Včelí pyl obsahuje: aminokyseliny, stopové prvky, enzymy, sacharózu, tuky, cukry, fruktózu, vitamín A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12, C, D, E, K, draslík, fosfor, síru, hořčík, jód, měď, sodík, vápník, zinek, železo.

  • Pyl napomáhá k rychlé obnově duševní a fyzické síly
  • Při depresích obnovuje duševní rovnováhu
  • Vyvolává pocity spokojenosti a chuti k životu
  • Na syndromy únavy
  • Působí na žaludeční vředy
  • Zpevňuje kosti
  • Snižuje krevní tlak
  • Detoxikuje játra
  • Při anémii
  • Při snížené sexuální aktivitě
  • Při menopauze

Při užívání dejte pozor na pylovou alergii.

Pyl se užívá ve 3 denních dávkách po čajové lžičce /dětem dávejte poloviční dávku/.

Lze ho přidat do jogurtu nebo do medu.

Neužívat při nemocech ledvin a nádorových onemocněních!!!

 

Aktuální akce

Bylinková škola 2017

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi

Bližší info zde ....


Víkendové setkání na téma:

„Letní bylinkaření na Šumavě“.

Uskutečníme:

15.-16.7.2017

Bližší info zde ....


Sobotní setkání na téma:

„Psychické příčiny nemocí“​

Uskutečníme:

12.8.2017

Bližší info zde ....