Likér ze smrkového jehličí

Když zjara natrháte větší množství výhonků a nebudete vědět co s nimi, zkuste si naložit jednu várku na likérek. Bude nabitý vitamínem C, což oceníte zejména v chřipkovém období. Překvapí vás specifickou, vyváženou, sladko-nakyslou chutí a vůní čerstvého jarního lesa.

Používejte výhonky pouze se smrku ztepilého.

Výroba je jednoduchá a rychlá.

2 vrchovaté hrsti smrkových výhonků,

8 kuliček jalovce,

půl lžičky puškvorce,

vše zalít 500 ml alkoholem /konzumní líh 80%/ a nechat 2 měsíce louhovat.

Poté scedit, přidat 0,5kg cukru rozpuštěného v 0,75ml vody a 5 lžic medu.

Slít do lahví a užívat po malých panácích.

 

Bylinné likéry nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Aktuální akce

Bylinková škola 2018

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi

Bližší info zde ....


Sobotní setkání na téma:

„Psychické příčiny nemocí“​

Uskutečníme:

12.8.2017

Bližší info zde ....

 


Víkendové setkání na téma:

„Podzimní bylinkaření na Šumavě“.

Uskutečníme:

22.-24.9.2017

Bližší info zde ....