Likér ze smrkového jehličí

Když zjara natrháte větší množství výhonků a nebudete vědět co s nimi, zkuste si naložit jednu várku na likérek. Bude nabitý vitamínem C, což oceníte zejména v chřipkovém období. Překvapí vás specifickou, vyváženou, sladko-nakyslou chutí a vůní čerstvého jarního lesa.

Používejte výhonky pouze se smrku ztepilého.

Výroba je jednoduchá a rychlá.

2 vrchovaté hrsti smrkových výhonků,

8 kuliček jalovce,

půl lžičky puškvorce,

vše zalít 500 ml alkoholem /konzumní líh 80%/ a nechat 2 měsíce louhovat.

Poté scedit, přidat 0,5kg cukru rozpuštěného v 0,75ml vody a 5 lžic medu.

Slít do lahví a užívat po malých panácích.

 

Bylinné likéry nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Aktuální akce

Bylinková škola 2018

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi

Bližší info zde ....


Zimní Bylinková škola

2017 - 2018

Začínáme již 17.11.2017

Bližší info zde ...


"Poznávání jiných realit"

Práce s kyvadlem

Uskutečníme:

25. - 26.11.2017

Bližší info zde ...


"Tarotový kurz"

Velké Arkány

Uskutečníme:

2. - 3.12.2017

Bližší info zde ...


Máme kalendář 2018 :-)


Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley