Marmeláda z arónie

Chuťově nenapodobitelná, výrazná, a prostě – jiná !! Tak bych chrarakterizovala marmeládu z arónie, kterou miluji s palačinkami, v bílém jogurtu nebo jen tak "na lžičku"

Pokud příroda a její obyvatelé dovolí, otrhejte plody až po prvním mrazíku, aby nebyly trpké.

Postup výroby:

2lt otrhaných, omytých plodů vložit do hrnce, přilít 0,5 lt červeného polosuchého vína a vařit 30 minut.
Poté rozmixovat, přidat 5 hřebíčku, 2 celé skořice, badyán, 1kg želírovacího cukru a vařit 5 min. 
Nakonec přidat pro chuť trochu rumu a horké nalévat do skleniček.

 Plod aronie příznivě ovlivňuje činnost štítné žlázy, čistí krev a vše co je s krví spojeno.

Bylinné marmelády nenahrazují kvalifikovanou péči lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Aktuální akce

Bylinková škola 2018

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi

Bližší info zde ....


Sobotní setkání na téma:

„Psychické příčiny nemocí“​

Uskutečníme:

12.8.2017

Bližší info zde ....

 


Víkendové setkání na téma:

„Podzimní bylinkaření na Šumavě“.

Uskutečníme:

22.-24.9.2017

Bližší info zde ....