Marmeláda z černého bezu a švestek

Máte pocit, že marmeláda z bezinek je nevýrazná?

Zkuste ji ochutit švestkami a kořením.

1kg omytých bezinkových plodů vložte do hrnce, přidejte 250g vypeckovaných švestek, nakrájených na kostičky, 2ks celé skořice a 2ks kardamonu a posypte 500g třtinového cukru. Vše řádně promíchejte a nechejte do druhého dne.

Druhý den přivedeme k varu a povaříme 30 minut. Občas vařečkou rozmělněte bezinky o stěnu hrnce. Přidejte Petol dle návodu a teplé plňte do lahviček, které postavte dnem vzhůru.

Bezová marmeláda působí na nemoci nervového původu, zejména na záněty trojklaného nervu a ischiatické bolesti.

Bylinné marmelády nenahrazují kvalifikovanou péči lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Aktuální akce

Bylinková škola 2018

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi

Bližší info zde ....


Zimní Bylinková škola

2017 - 2018

Začínáme již 17.11.2017

Bližší info zde ...


"Poznávání jiných realit"

Práce s kyvadlem

Uskutečníme:

25. - 26.11.2017

Bližší info zde ...


"Tarotový kurz"

Velké Arkány

Uskutečníme:

2. - 3.12.2017

Bližší info zde ...


Máme kalendář 2018 :-)


Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley