Mateřídoušková tinktura

Není sice tradiční, ale můžete ji klidně zařadit do své domácí lékárničky. Používá se k posílení imunitního systému, zmírní revmatické bolesti a bolesti kloubů obecně, příznivě působí na trávení i na nachlazení a zánětlivé procesy v těle.

Návod na výrobu:

Mateřídoušku trhanou za slunného počasí pokrájet na cca 2cm kousky, naplnit jimi sklenici a zalít alkoholem. /ideální je 60%, ale postačí i 40%/. Sklenici uzavřít, nechat 4-6 týdnů na teplém místě, poté slít a preventivně užívat 3x denně 20 kapek.

Bylinkové tinktury nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro tuto metodu, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Aktuální akce

Bylinková škola 2017

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi

Bližší info zde ....


Víkendové setkání na téma:

„Letní bylinkaření na Šumavě“.

Uskutečníme:

15.-16.7.2017

Bližší info zde ....


Sobotní setkání na téma:

„Psychické příčiny nemocí“​

Uskutečníme:

12.8.2017

Bližší info zde ....