Ořechové víno

Zelené, nezralé ořechy se odedávna používali na trávící potíže. Pokud vás trápí zažívání, zkuste ořechové víno.

Postup výroby:

20ks zelených ořechů (aby šly nakrájet nožem) a 10 ořechových listů nakrájet na menší kousky, přilít 400g medu,

10 podrcených hřebíčků,

3 celé skořice, pomerančovou kůru, vanilku,

zalit 5lt červeného vína /kvalitního/.

Láhev naplnit až po okraj, aby v ní nebyl vzduch a uzavřít.

Uložit do chladu a nechat 6 měsíců. /Lahev nezapomínejte občas otočit a obsah promíchat/.

Po 6 měsících přecedit a pečlivě uzavřít. Víno je vynikající, když ho necháte v klidu další rok zrát.

Bylinné likéry nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Aktuální akce

Bylinková škola 2018

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi

Bližší info zde ....


Sobotní setkání na téma:

„Psychické příčiny nemocí“​

Uskutečníme:

12.8.2017

Bližší info zde ....

 


Víkendové setkání na téma:

„Podzimní bylinkaření na Šumavě“.

Uskutečníme:

22.-24.9.2017

Bližší info zde ....