Ostružinový likér

Některý rok je příroda tak štědrá, že už nevíte co s plody……pokud máte nadbytek ostružin, malin, moruší, černého rybízu,….můžete tento recept zkusit v několika obměnách.

Ostružina je vynikající zdroj  vitamínu C, B, karotenů, antioxidantů, fosforu, draslíku, železa, vápníku, horčíku.

Ostružiny zpevňují cévy, působí na křečové žíly, chrání buňky před oxidací, regulují krevní tlak, zpomalují stárnutí a chřadnutí organismu.

Postup výroby:

1,5 kg zralých ostružin povařit s 0,5lt vody. Nechat 12 hodin nakvasit. Poté scedit, vylisovat, přidat 1lt vodky a rozpuštěný cukr ve vodě /0,5kg cukru, 0,2lt vody/, slít do lahví a … dobrou chuť.

Bylinné likéry nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.
 

 

Aktuální akce

Bylinková škola 2017

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi

Bližší info zde ....


Sobotní setkání na téma:

„IMUNITA", aneb "jak na infekce a virózy“.

Uskutečníme:

20.5.2017

Bližší info zde ....


Nedělní setkání na téma:

„Ženské potíže a hormony“​

Uskutečníme:

21.5.2017

Bližší info zde ....