Ovocný pečený čaj

Tato dobrůtka se může začít připravovat, když máme kolem sebe spoustu zdravého, zralého a chemicky neošetřeného ovoce.
Jen ta pro inspiraci uvedu:

  • Lesní maliny, ostružiny
  • Borůvky, brusinky
  • Aronii
  • Broskve, meruňky
  • Jablka, hrušky
  • Rakytník
  • Ananas
  • Švestky
  • Josta, angrešt

Návod na přípravu:
2kg ovocné směsi /ovoce umyjte a pokrájejte na menší kousíčky, přidejte 1300g cukru, 2 omyté a na kousky pokrájené citrony /nebo pomeranče/, přidejte podle chuti koření /anýz, skořici, hřebíček/ a 2dcl rumu.
Vše smíchejte, dejte do pekáče v tenké vrstvě a při  220°C pečte 45 minut /občas promíchejte/.
Připravte si skleničky a horkou směs ihned naplňte, uzavřete a otočte víčkem dolů.

Bylinkové čaje nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro tuto metodu, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Aktuální akce

Bylinková škola 2017

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi

Bližší info zde ....


Víkendové setkání na téma:

„Letní bylinkaření na Šumavě“.

Uskutečníme:

15.-16.7.2017

Bližší info zde ....


Sobotní setkání na téma:

„Psychické příčiny nemocí“​

Uskutečníme:

12.8.2017

Bližší info zde ....