Pampeliškový likér I.

Kvetoucí pampelišky bývají prvním jarním bylinkářským úlovkem. Krom cukrového pampeliškového medu můžeme květy použít i na pampeliškový květový likér. Děti nám s jeho přípravou rády pomohou, když jim za odměnu slíbíme ochutnávku na povzbuzení chuti k jídlu.

Jeho příprava je jednoduchá:

Do hrnce si připravíme: 2lt pampeliškových květů, omyté a na plátky nakrájené 2 citrony a 2 pomeranče, vše zalijeme vroucí vodou, přikryjeme a necháme 24 hodin.

Scedíme a přelijeme do skleněné 5lt lahve, kam přidáme 1,5kg cukru, dolijeme převařenou vodou do 4 lt, navrch přidáme 15g droždí, láhev překryjeme plátýnkem a necháme 3 měsíce kvasit.

Po 3 měsících slijeme do láhví.

Užívat 1dl před jídlem na povzbuzení trávení.

Pampeliškový likér II.

300 pampeliškových květů, 250g pampeliškových kořenů zalít 0,2 lt vroucí vody. Přidat 0,2lt 60-80% alkoholu a nechat 14 dní na slunci.

Poté přefiltrovat a slít do lahví.


Bylinné likéry nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Aktuální akce

Bylinková škola 2018

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi

Bližší info zde ....


„Zimní bylinková škola“​

Ročník 2017-2018

Začínáme:

17.11.2017

Bližší info zde ....


„Astrologická škola“​

Ročník 2017-2018

Začínáme:

15. - 16.10.2017

Bližší info zde ....


Sobotní setkání na téma:

„Bylinky a imunita“.

Uskutečníme:

21.10.2017

Bližší info zde ....


Nedělní setkání na téma:

„Bylinky pro ženy“.

Uskutečníme:

22.10.2017

Bližší info zde ....