Pampeliškový med

Pampeliška je jedna z prvních bylinek, která rozzáří celou louku tisíci zlatavými sluníčky. Léčivá je úplně celičká, od květů a listů až po kořen. Polední, plně rozvinuté  květy se zpracovávají do sirupů, vín a cukrových medů.

Se sběrem a přípravou vám rády pomohou děti, zejména ty nejmenší.

Recept na cukrový pampeliškový med:

  • 300 velkých pampeliškových květů,
  • 2ks omytých a na kolečka nakrájených citronů vařit v 1 lt vody cca 1 hodinu. Pak vše scedit, přidat 1kg třtinového cukru a vařit do zhoustnutí /cca 40-60minut/.
  • Teplé nalít do sklenic a uzavřít.

Pampeliškový med se užívá při nachlazení buď po lžičkách, nebo se jím osladí čaj.

Bylinkové medy nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro tuto metodu, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Aktuální akce

Bylinková škola 2017

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi

Bližší info zde ....


Víkendové setkání na téma:

„Letní bylinkaření na Šumavě“.

Uskutečníme:

15.-16.7.2017

Bližší info zde ....


Sobotní setkání na téma:

„Psychické příčiny nemocí“​

Uskutečníme:

12.8.2017

Bližší info zde ....