Podbělový sirup

Podbělový sirup

Recept na jeden z tradičních bylinkových sirupů. Pro širší účinek nakládám společně podbělový květ s jitrocelem.

Postup výroby sirupu:

Podbělové květy střídavě prosypáváme cukrem (do sklenice nasypeme cca 2cm květů, nasypeme 1cm cukru, upěchujeme a tímto způsobem naplníme celou sklenici). Končíme vrstvou cukru. Sklenici uzavřeme a necháme na slunci cca 2 měsíce. Pak scedíme, naplníme do skleniček, nahoru dáme lžičku alkoholu a uložíme do chladu.

Další varianta je, že sklenici zakopeme na 3 měsíce do země.

Užíváme při kašli 3 – 5x denně lžíci.

 

Bylinkové sirupy nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro tuto metodu, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Aktuální akce

Bylinková škola 2018

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi

Bližší info zde ....


Sobotní setkání na téma:

„Psychické příčiny nemocí“​

Uskutečníme:

12.8.2017

Bližší info zde ....

 


Víkendové setkání na téma:

„Podzimní bylinkaření na Šumavě“.

Uskutečníme:

22.-24.9.2017

Bližší info zde ....