Podbělový sirup

Podbělový sirup

Recept na jeden z tradičních bylinkových sirupů. Pro širší účinek nakládám společně podbělový květ s jitrocelem.

Postup výroby sirupu:

Podbělové květy střídavě prosypáváme cukrem (do sklenice nasypeme cca 2cm květů, nasypeme 1cm cukru, upěchujeme a tímto způsobem naplníme celou sklenici). Končíme vrstvou cukru. Sklenici uzavřeme a necháme na slunci cca 2 měsíce. Pak scedíme, naplníme do skleniček, nahoru dáme lžičku alkoholu a uložíme do chladu.

Další varianta je, že sklenici zakopeme na 3 měsíce do země.

Užíváme při kašli 3 – 5x denně lžíci.

 

Bylinkové sirupy nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro tuto metodu, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Aktuální akce

Bylinková škola 2017

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi

Bližší info zde ....


Sobotní setkání na téma:

„IMUNITA", aneb "jak na infekce a virózy“.

Uskutečníme:

20.5.2017

Bližší info zde ....


Nedělní setkání na téma:

„Ženské potíže a hormony“​

Uskutečníme:

21.5.2017

Bližší info zde ....