Puškvorcový likér na zažívání

Na bolesti žaludku a celé zažívání, můžete krom puškvorcového nálevu užívat i příjemnější formu – likér.

Jeho výroba je snadná a pokud nebudete mít vlastní bylinky, kořen puškvorce i angeliky je k dostání v každém bylinkářství za rozumné ceny.

Příprava likéru:

50g sušeného kořene puškvorce (můžete ho podrtit nebo namlít)

20g kořene angeliky (podrcené nebo namleté)

10g mleté pomerančové kůry,

Zalít 0,5lt 60-80% konzumního lihu, nechat 7 dní louhovat. Poté scedit a přidat 400ml studené převařené vody, ve které rozpustíme 100g cukru (chuťově je váraznější třtinový).

Při bolestech žaludku užíváme jednoho malého "panáka" před jídlem.

Bylinkové likéry nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro tuto metodu, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Aktuální akce

Bylinková škola 2017

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi

Bližší info zde ....


Víkendové setkání na téma:

„Letní bylinkaření na Šumavě“.

Uskutečníme:

15.-16.7.2017

Bližší info zde ....


Sobotní setkání na téma:

„Psychické příčiny nemocí“​

Uskutečníme:

12.8.2017

Bližší info zde ....