Rakytníkový sirup

Plody rakytníku jsou výborným a snadno dostupným zdrojem vitamínu C, A, B, D, F, K P, aminikyselin, tříslovin, silic, kumarinů, minerálních a dalších látek.

Rakytník je vhodný na léčení dny, revmatických projevů, posiluje imunitu, má antibakteriální a antivirové působení. Působí na záněty horních cest dýchacích, na nachlazení, posiluje celý kardiovaskulární systém, zlepšuje kvalitu krve, hojí žaludeční a dvanácterníkové vředy, detoxikuje organismus, používá se při léčbě změn na děložním čípku, hojí rány, odřeniny, jizvy, opruzeniny, bércové vředy, ekzémy….

Návod na přípravu rakytníkového sirupu:

1,5lt rakytníkových plodů omyjeme a rozemeleme nebo rozmixujeme.  Přidáme 1lt vody, cca 40 stupňů teplé, přidáme 10g kyseliny citronové a necháme v chladu 24 hodin.

Druhý den přecedíme a vymačkáme přes plátěný hadřík, na 1lt šťávy přidáme 1kg cukru a necháme za mírného zahřívání rozpustit. Pro konzervaci lze přidat Petol dle návodu. (Pro rychlou konzumaci postačí širup nalít do lahví a uzavřít. V chladu vydrží bez problémů 2 měsíce).

Používáme jako sirup do nápojů, nebo do čaje.

Bylinkové sirupy nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro tuto metodu, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Aktuální akce

Bylinková škola 2017

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi

Bližší info zde ....


Sobotní setkání na téma:

„IMUNITA", aneb "jak na infekce a virózy“.

Uskutečníme:

20.5.2017

Bližší info zde ....


Nedělní setkání na téma:

„Ženské potíže a hormony“​

Uskutečníme:

21.5.2017

Bližší info zde ....