Růžový džem z okvětních plátků šípkových růží

Voňavý, jemný, pro potěchu duše i chuťových buněk. Příprava je časově náročnější, ale kdo ochutná, budě pět chválu na vaše bylinkářské umění.

Postup výroby:

4 vrchovaté hrsti okvětních plátku pokrájet na jemné plátečky, zalít šťávou z 1 citronu a 0,5lt vody a nechat 2 hodiny odstát. Pak lístky scedit, přidat 1kg želírovacího cukru a 15-20 min vařit do zhoustnutí. Nakonec vmícháme scezené plátky růží, přidat z ½ citronu šťávu a krátce povařit.

Teplé naléváme do sklenek a samozřejmě….všude se chlubíme!!!

 

Bylinné marmelády nenahrazují kvalifikovanou péči lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Aktuální akce

Bylinková škola 2018

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi

Bližší info zde ....


Sobotní setkání na téma:

„Psychické příčiny nemocí“​

Uskutečníme:

12.8.2017

Bližší info zde ....

 


Víkendové setkání na téma:

„Podzimní bylinkaření na Šumavě“.

Uskutečníme:

22.-24.9.2017

Bližší info zde ....