Sedmikráskový cukrový med

sedmikráska

Z jara, jen tak, pro radost trháme s vnučkou sedmikráskové květy na sušení, sirup a z jedné dávky vaříme i cukrový med.

Návod na přípravu:

Tři hrsti sedmikráskových květů přelít 1lt vody, přidat 2 citrony nakrájené na kolečka a přivést k varu. Nechat odležet do druhého dne, opět přivést k varu, přecedit, přidat 1kg cukru a vařit do medové konzistence.

/pro lepší chuť můžete přidat hrst jitrocele nebo meduňky/.

Teplé nalít do sklenic, uzavřít a otočit dnem. Kytičkovým medem sladíme v zimě čaj.

 

Bylinkové medy nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro tuto metodu, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Aktuální akce

Bylinková škola 2017

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi

Bližší info zde ....


Víkendové setkání na téma:

„Letní bylinkaření na Šumavě“.

Uskutečníme:

15.-16.7.2017

Bližší info zde ....


Sobotní setkání na téma:

„Psychické příčiny nemocí“​

Uskutečníme:

12.8.2017

Bližší info zde ....