Šípkový džem od babičky

Z 1kg šípků odstranit stopky a zbytky po květech, řádně promýt a usušit na utěrce. Každý šípek podélně rozřízneme a lžičkou vyškrábneme jadérka.

Čisté půlky šípku dáme do hrnce, přidáme cca 100ml vody a 100ml červeného vína a povaříme 20 minut. Vše rozmixujeme. Měli bychom mít 500g hmoty.

Připravíme si 0,5kg jablek, které oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na menší kousky, které přidáme k povařenému šípku.  Přidáme z 1 pomeranče šťávu, 1 lžičku sušené pomerančové kůry a 900 g želírovacího cukru 1:1. Vše přivedeme k varu, povaříme 7 – 10 minut a teplé plníme do sklenek, které postavíme dnem vzhůru.


Bylinné marmelády nenahrazují kvalifikovanou péči lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Aktuální akce

Bylinková škola 2018

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi

Bližší info zde ....


Zimní Bylinková škola

2017 - 2018

Začínáme již 17.11.2017

Bližší info zde ...


"Poznávání jiných realit"

Práce s kyvadlem

Uskutečníme:

25. - 26.11.2017

Bližší info zde ...


"Tarotový kurz"

Velké Arkány

Uskutečníme:

2. - 3.12.2017

Bližší info zde ...


Máme kalendář 2018 :-)


Připojte se k naší informačné diskuzní skupině na FB


Stránky plné astrologie a horoskopů mé kolegyně Efis


Inspirace na originální dárek

smiley