Šípkový džem od babičky

Z 1kg šípků odstranit stopky a zbytky po květech, řádně promýt a usušit na utěrce. Každý šípek podélně rozřízneme a lžičkou vyškrábneme jadérka.

Čisté půlky šípku dáme do hrnce, přidáme cca 100ml vody a 100ml červeného vína a povaříme 20 minut. Vše rozmixujeme. Měli bychom mít 500g hmoty.

Připravíme si 0,5kg jablek, které oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na menší kousky, které přidáme k povařenému šípku.  Přidáme z 1 pomeranče šťávu, 1 lžičku sušené pomerančové kůry a 900 g želírovacího cukru 1:1. Vše přivedeme k varu, povaříme 7 – 10 minut a teplé plníme do sklenek, které postavíme dnem vzhůru.


Bylinné marmelády nenahrazují kvalifikovanou péči lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Aktuální akce

Bylinková škola 2017

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi

Bližší info zde ....


Víkendové setkání na téma:

„Letní bylinkaření na Šumavě“.

Uskutečníme:

15.-16.7.2017

Bližší info zde ....


Sobotní setkání na téma:

„Psychické příčiny nemocí“​

Uskutečníme:

12.8.2017

Bližší info zde ....