Šípkový likér

Pokud si netroufáte na klasické šípkové víno a máte obavu, že vyrobíte ocet, zkuste likér, který se vám povede na 100%. 

Nasbírejte si šípky přešlé prvním mrazíkem, budou přijemně nasládlé. Občas se vám některý rozmázne v ruce, ale pro výrobu likéru to nevadí, naopak. Šípky před naložením pomačkám nebo rozmixuji, aby rozvinuly svoji charakteristickou chuť.

Šípky před naložením nepotřebují žádnou speciální úpravu.

Postup výroby:

1kg omytých šípků (dělejte rovnou z dvojité dávky – takže 2kg)

Připravíme si 2 lžíce hrozinek, omytou kůru z 1 pomeranče a z 1 citronu, 2 celé skořice, 5ks hřebíčku, 5kuliček nového koření – vše spaříme cca 0,2lt vroucí vody. 

Vše zalijeme 2,5lt alkoholu /postačí vodka/ a necháme tři týdny odležet. 

Po 3 týdnech slijeme a přidáme 0,5kg medu. 

Nalijeme do lahví a uchováváme v chladu. 

Žádná dáma neodmítne!!! A nebude chtít zůstat u jednoho panáčka.

Bylinné likéry nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

Aktuální akce

Bylinková škola 2017

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi

Bližší info zde ....


Víkendové setkání na téma:

„Letní bylinkaření na Šumavě“.

Uskutečníme:

15.-16.7.2017

Bližší info zde ....


Sobotní setkání na téma:

„Psychické příčiny nemocí“​

Uskutečníme:

12.8.2017

Bližší info zde ....