Sirup z arónie vyrobený za studena

Plody arónie by se daly svým vzhledem přirovnat kříženci borůvek, brusinek a bezinek. Vysoký obsah tříslovin jim dává natrpklou chuť, kterou ne každý miluje.

Ideální je když mohou plody zůstat na keři až do prvních mrazíků, sklizené vydrží na chladném místě ještě až dva měsíce (když arónie přejde mrazem, trpkost se výrazně sníží)

Plod arónie obsahuje – vysoké % vitamínu C, E, K, B1, B2, B5, B6, bioflavonoidy, rutin, železo, jód, fluor, mangan, aj.

Recept na sirup (neboli šťávu):
Zralé, otrhané a omyté plody arónie /odměřit 2lt/vložit do velké 4lt sklenice nebo hrnce, přidat 80g kyseliny citronové, zalít vodou a nechat 3 dny.
Po této době scedit a plody rozmačkat – nebo rozmixovat /získáme krásně rubínovu šťávu/ a vymačkat přes plátěný hadřík.
Získanou šťávu odměřit – na 1lt šťávy dát 1kg cukru a nechat zastudena rozpustit.
Sirup slít do lahví a uskladnit v chladu.

PS: nešetřete cukrem nebo obsah začne kvasit.

Bylinkové sirupy nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro tuto metodu, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Aktuální akce

Bylinková škola 2018

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi

Bližší info zde ....


„Zimní bylinková škola“​

Ročník 2017-2018

Začínáme:

17.11.2017

Bližší info zde ....


„Astrologická škola“​

Ročník 2017-2018

Začínáme:

15. - 16.10.2017

Bližší info zde ....


Sobotní setkání na téma:

„Bylinky a imunita“.

Uskutečníme:

21.10.2017

Bližší info zde ....


Nedělní setkání na téma:

„Bylinky pro ženy“.

Uskutečníme:

22.10.2017

Bližší info zde ....