Tinktura z pupenů břízy

Zpracování pupenů je náročnější záležitost, běžné tinktury se připravují tak, že se bylinky zalijí alkoholem a nechají luhovat. Pupeny se zalévají směsí alkoholu a glycerolu, což umožní vyluhovat maximum účinných látek.

Návod na přípravu:

Březové pupeny /jsou lepkavé a max. 1cm velké/ najemno nakrájet, nebo usušit a rozdrtit v hmoždíři.

10g pupenů zalít 150g směsi alkoholu a glycerolu.

 

/60% alkohol a 85% glycerol smíchat v poměru 13:9, tj. cca 91g alkoholu a 63g glycerolu/.

Nechat tři týdny luhovat, poté slít a užívat 3x denně 15 kapek /u dětí polovina/.

Březová tinktura je velice účinná na játra a slinivku, používá se při chorobách ledvin a močových cest, vylučuje soli z těla, detoxikuje, na dnu, revma a odvodňuje.

Bylinkové tinktury nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro tuto metodu, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Aktuální akce

Bylinková škola 2017

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi

Bližší info zde ....


Víkendové setkání na téma:

„Letní bylinkaření na Šumavě“.

Uskutečníme:

15.-16.7.2017

Bližší info zde ....


Sobotní setkání na téma:

„Psychické příčiny nemocí“​

Uskutečníme:

12.8.2017

Bližší info zde ....