Třezalkové víno

Třezalka tečkovaná, oblíbená a chutná bylinka se silným účinkem na celý organismus.

Lidové léčitelství jí přiřklo zajímavé a energeticky silné názvy – čarovník, krevníček, svatojánská bylina, kvítí Panny Marie, bylinka sv. Jana.

Jak třezalkové víno připravíme?

Do 1 lt bílého polosuchého vína přidáme 50g čerstvých třezalkových květů.

Necháme 14 dní macerovat, poté přefiltrovat a uskladnit na chladném a tmavém místě.

Užívá se "jeden panák" před jídlem.

Třezalka odstraňuje pocity úzkosti, psychické napětí, poruchy koncentrace, apatii,

ovlivňuje pozitivně funkce jater, žlučníku a slinivky břišní, působí protizánětlivě, antibioticky, diureticky, zlepšuje kvalitu cév, používá se při léčbě hemoroidů, pozitivně ovlivňuje látkovou výměnu, působí podpůrně na roztroušenou sklerózu.

Bylinné likéry nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro jejich užívání, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Aktuální akce

Bylinková škola 2017

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi

Bližší info zde ....


Víkendové setkání na téma:

„Letní bylinkaření na Šumavě“.

Uskutečníme:

15.-16.7.2017

Bližší info zde ....


Sobotní setkání na téma:

„Psychické příčiny nemocí“​

Uskutečníme:

12.8.2017

Bližší info zde ....