Zázvorový sirup

Zázvorový sirup používáme jako preventivní, antivirový přípravek v zimním období, nebo jako zázvorovou šťávu pro běžné pití, která má zahřívající účinky.

Postup výroby:

50g čerstvého zázvoru oloupat a nakrájet na plátky, 2 řádně umyté citrony nakrájené na plátky,  zalít 750ml vody a 15 minut vařit. Nechat do druhého dne, scedit a přidat 0,5 kg cukru. Povařit 5 minut a teplé nalévat do lahví.

Užívat polévkovou lžíci v období viróz 5x denně.

 

Bylinkové sirupy nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro tuto metodu, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Aktuální akce

Bylinková škola 2017

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi

Bližší info zde ....


Víkendové setkání na téma:

„Letní bylinkaření na Šumavě“.

Uskutečníme:

15.-16.7.2017

Bližší info zde ....


Sobotní setkání na téma:

„Psychické příčiny nemocí“​

Uskutečníme:

12.8.2017

Bližší info zde ....