Zelené ořechy na sladko-kyselo

Trochu netradiční recept, ale rozhodně stojí za vyzkoušení.

30ks zelených ořechů /červnových, které ještě nemají skořápku/, propíchejte jehlicí a dejte do lahve s uzávěrem.

Zalijte nálevem 20% slaného roztoku. Ořechy zatěžkejte, aby byly pod hladinou nálevu a nechte 6 dnů. Po 6 dnech sceďte a nalijte nový nálev a opět nechte 6 dnů. Poté slijte a nechte ořechy 3 dny schnout na světle /zčernají/.

Svařit 150g cukru a 0,5lt octa se dvěma lžícemi mletého koření /pepř, hořčičné semínko, nové koření, bobkový list, kousek zázvoru, fenykl. Černé ořechy naskládat do sklenic, zalít nálevem a hodinu pomalu sterilovat.

Pak nechat cca 6 měsíců stát.

Bylinky nenahrazují kvalifikovanou léčbu lékaře, proto každý, kdo se rozhodne pro tuto metodu, činí tak sám, ze své svobodné vůle.

 

Aktuální akce

Bylinková škola 2017

 pro zájemce o bylinkaření, diagnostiku a bylinkářskou praxi

Bližší info zde ....


Víkendové setkání na téma:

„Letní bylinkaření na Šumavě“.

Uskutečníme:

15.-16.7.2017

Bližší info zde ....


Sobotní setkání na téma:

„Psychické příčiny nemocí“​

Uskutečníme:

12.8.2017

Bližší info zde ....